Dé specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding. Bel 085 040 2180 of mail

/ Nieuws

Blijf op de hoogte van ons nieuws.

interview bedrijfsarts taakdelegatie

"Alle partijen kunnen groeien bij een goedwerkende vorm van taakdelegatie."

/Interview  |  16/02/2021

Bedrijfsarts i.o. Elisa Rijk over werk uitbesteden zonder de grip te verliezen

Taakdelegatie biedt voordeel voor alle partijen

Bedrijfsarts in opleiding Elisa Rijk had in het verleden twijfels over taakdelegatie. Bij Dokter Jones heeft ze echter in de praktijk ondervonden hoe goed het kan werken. Werk uitbesteden, maar de grip niet verliezen. Ondersteuning in je werkdruk, en toch ieder dossier precies kennen. Kortom: eindverantwoordelijk blijven als arts, met waardevolle hulp van je team. Precies hoe taakdelegatie bedoeld is!

 

Hoe doe je dat, uitbesteden zonder de grip te verliezen?

“Je moet werken met mensen die je goed kent en vertrouwt. Wanneer je in vaste koppels werkt, weet je precies wat je aan de specialist taakdelegatie kan overlaten. Voor mij is het belangrijk dat een specialist taakdelegatie communicatief sterk en doortastend is, met ervaring in bijvoorbeeld HR of casemanagement.

Bij Dokter Jones begeleiden wij werknemers samen. Ik ontmoet niet iedereen persoonlijk, het contact verloopt grotendeels of helemaal via de specialist taakdelegatie. Toch ben ik volledig op de hoogte van iedere werknemer. Ik ben constant in overleg met de specialist taakdelegatie en ik verstuur persoonlijk de verslagen, dus ik heb ze altijd gezien. Dat is bij Dokter Jones heel goed geregeld.”

 

Welke voordelen levert deze werkwijze de klant op?

“Werkgevers en werknemers hebben er sowieso baat bij dat ze sneller geholpen worden. En er is meer tijd om te luisteren naar de medewerker, zeker wanneer er niet-medische oorzaken van het verzuim zijn.

Daarnaast is het heel belangrijk dat we bij Dokter Jones werken met vaste gezichten en frequent contact houden met de werkvloer. Dat is helemaal niet meer vanzelfsprekend, omdat bedrijfsartsen schaars zijn. Maar vaste gezichten zijn juist zo belangrijk binnen een verzuimtraject. Bovendien kun je met een vast aanspreekpunt ook meer bereiken binnen een bedrijf. Het heeft dus echt voordelen als een specialist taakdelegatie regelmatig fysiek aanwezig is in een bedrijf.”

 

Wat verandert een bekend aanspreekpunt voor het verzuimbeleid?

“Er is meer vertrouwen. Dat maakt het laagdrempeliger voor medewerkers en leidinggevenden om in een vroeg stadium advies te vragen aan de specialist taakdelegatie. Zo kun je sneller inspringen op problemen en soms nog voorkomen dat ze uitgroeien tot verzuim.

Andersom leert de specialist taakdelegatie het bedrijf ook steeds beter kennen, met de mogelijke bekende knelpunten. Dat geeft ruimte voor preventie. Een preventief spreekuur wordt ook veel beter bezocht wanneer de specialist taakdelegatie een bekende is in het bedrijf.

Alle partijen kunnen dus groeien bij een goedwerkende vorm van taakdelegatie. Ik als arts, maar zeker ook de klant.”

 

Dokter Jones staat voor een snelle en goede begeleiding bij verzuim. Met aandacht voor de medewerker én het bedrijf. Samen met een team aan specialisten zet Dokter Jones zich in voor efficiënte zorg met aandacht. Meer weten? Neem contact op!

Samen bereiken we meer.

Dokter Jones is specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding. Onze bedrijfsartsen werken nooit alleen, maar samen met betrokken specialisten taakdelegatie en casemanagers verzuimbegeleiding. Zo bieden wij met ons team efficiënte zorg met aandacht. Voor het bedrijf, voor de medewerker én voor het re-integratietraject.

Weten hoe?

Aan de slag met Dokter Jones.

Klaar voor een goede en snelle aanpak bij verzuim?
Neem contact op met het team van Dokter Jones!

Hoe kunnen wij je helpen?