Dé specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding. Bel 085 040 2180 of mail

/ Nieuws

Blijf op de hoogte van ons nieuws.

interview caroline urbanus

/Interview  |  09/09/2020

NLG ARBO over de samenwerking met Dokter Jones

Taakdelegatie voor een hoger kwaliteitsniveau

NLG ARBO is een zeer ervaren, complete arbodienst. Met eigen casemanagers, een uitgebreid netwerk en meerdere vestigingen door het hele land. Maar met het tekort aan bedrijfsartsen bleek het lastig het kwaliteitsniveau te bieden waar NLG ARBO voor wil staan. Vestigingsmanager Caroline Urbanus vertelt hoe Dokter Jones juist die aanvulling biedt die het bedrijf nodig had.

 

Hoe werkt NLG ARBO?

“NLG ARBO is een gecertificeerde arbodienst, met franchisevestigingen door het hele land. Van oorsprong zijn we begonnen als assurantiekantoren die verzuimverzekeringen aanboden. De arbodienstverlening is een jaar of 10 geleden toegevoegd om onze klanten zo goed mogelijk met raad en daad bij te kunnen staan.

Onze klantenkring bestaat enerzijds uit ondernemers uit het MKB. Werkgevers die het druk genoeg hebben en de tijd of kennis niet hebben om de arbodienstverlening zelf te regelen. Ze zoeken een partner die hen kan adviseren en hen werk uit handen kan nemen.

Anderzijds werken we met HR-afdelingen van grote organisaties. Ook daar zijn mensen vaak zo druk met andere werkzaamheden. Verzuim en de wet- en regelgeving daaromheen is niet hun expertise. We proberen de sparringpartner te zijn die zij nodig hebben om hun werknemers zo goed mogelijk te begeleiden.”

 

Waarom hebben jullie gekozen voor taakdelegatie?

“Als organisatie hebben wij nooit zelf bedrijfsartsen in dienst gehad. We werken met verschillende partijen die ons bedrijfsartsen leveren. In Nederland zijn er echter steeds minder bedrijfsartsen beschikbaar, terwijl we toch snel contact willen kunnen leggen zodra onze klanten dat nodig hebben.

Vorig jaar ontstond de behoefte om een nieuwe partij te zoeken die ons kan helpen de capaciteit te borgen. Zo zijn we bij Dokter Jones en de werkwijze van taakdelegatie uitgekomen. Na een geslaagde pilot van 3 maanden is onze samenwerking met Dokter Jones definitief van start gegaan.”

 

Hoe bevalt taakdelegatie in de praktijk?

“We ervaren waar we op hoopten: tijdwinst. Dat is voor onze klanten zó belangrijk, vooral in het MKB. Want daar wordt een ziek personeelslid ontzettend snel gemist. Hoe eerder er duidelijkheid is, hoe beter. Die duidelijkheid vinden we zoals altijd in de rapportage van de bedrijfsarts, maar het voortraject is ook anders en sneller. Medewerkers kunnen eerder terecht. En bij vragen merken we dat de communicatielijnen met Dokter Jones korter zijn dan anders. Een telefoontje is zo gepleegd. Dat maakt de samenwerking veel eenvoudiger.”

 

Hoe reageren klanten op de werkwijze van taakdelegatie?

“We leggen heel goed aan onze klanten en hun medewerkers uit hoe taakdelegatie werkt. Wat is de rol van de bedrijfsarts en wat van de specialist taakdelegatie? En wie schrijft het verslag?

Daarnaast werkt Dokter Jones met videoconsulten. Ideaal, want sneller en gemakkelijker, maar ook wennen voor medewerkers. Toevallig startten wij net toen corona opkwam. Dat heeft er wel voor gezorgd dat er in korte tijd een breed draagvlak ontstond voor videoconsulten.

Als we nu een spreekuur nodig hebben, plannen we dat op korte termijn in. We leggen onze klanten en hun medewerkers uit dat het spreekuur met de specialist taakdelegatie gezien moet worden als een gesprek met de bedrijfsarts. Hij of zij werkt immers in opdracht van de bedrijfsarts en de uitkomsten van het gesprek worden besproken met de arts voor er een rapportage gemaakt wordt.

Voor ons werkt taakdelegatie zo heel goed. Onze klanten worden snel geholpen en de spreekuurverslagen en adviezen zijn van goede kwaliteit. En mocht een klant toch liever direct gebruikmaken van een bedrijfsarts, dan regelen we dat. Samen met Dokter Jones bieden we de service die de klant nodig heeft.”

 

Dokter Jones staat voor een snelle en goede begeleiding bij verzuim. Met aandacht voor de medewerker én het bedrijf. Samen met een team aan specialisten zet Dokter Jones zich in voor efficiënte zorg met aandacht. Meer weten? Neem contact op!

Samen bereiken we meer.

Dokter Jones is specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding. Onze bedrijfsartsen werken nooit alleen, maar samen met betrokken specialisten taakdelegatie en casemanagers verzuimbegeleiding. Zo bieden wij met ons team efficiënte zorg met aandacht. Voor het bedrijf, voor de medewerker én voor het re-integratietraject.

Weten hoe?

Aan de slag met Dokter Jones.

Klaar voor een goede en snelle aanpak bij verzuim?
Neem contact op met het team van Dokter Jones!

Hoe kunnen wij je helpen?