Dé specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding. Bel 085 040 2180 of mail

/ Nieuws

Blijf op de hoogte van ons nieuws.

/Eigen nieuws  |  26/05/2020

Dokter Jones nieuwsbericht

Coronacrisis versterkt roep om arbo met aandacht door bedrijfsartsen én specialisten taakdelegatie

HOUTEN, 25 mei 2020 – De coronacrisis laat zien dat snelle en efficiënte zorg met aandacht van levensbelang is. Als het gaat om ‘gewone zorg’ en zeker wanneer het gaat om triage voor coronatesten. Met een slimme en bewezen aanpak zet Dokter Jones in op een snelle toegang tot de bedrijfsarts en zijn team. Waarbij de specialisten taakdelegatie de afgelopen weken onder meer hebben geholpen bij de triage van patiënten voor coronatesten. Want zonder doorverwijzing van de bedrijfsarts was er tot nu toe geen test bij de GGD mogelijk.

  • Samenwerking arts en specialist taakdelegatie voor snelle triage corona-patiënten en doorverwijzing voor corona-testen bij de GGD
  • Taakdelegatie als oplossing voor tekort aan bedrijfsartsen
  • Medewerkers en patiënten sneller geholpen met efficiëntere zorg dankzij samenwerking

Dokter Jones is de nieuwe, innovatieve speler in arbodienstverlening. Opgericht door Jos Blaauwhof (bedrijfsarts) en Brenda Ackermans (expert verzuim en re-integratie). Gezond management, korte lijnen en oprechte aandacht maken Dokter Jones dé specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding.
Dokter Jones is mede opgericht vanuit de overtuiging dat het ziekteverzuim in Nederland omlaag kan met een beter beleid en meer samenwerking tussen artsen en specialisten taakdelegatie. De coronacrisis bevestigt die visie, want specialisten taakdelegatie worden nu ingezet bij de triage van mogelijke corona-patiënten en doorverwijzing voor testen bij de GGD’s.

Het tekort aan bedrijfsartsen
Het gemiddelde percentage van ziekteverzuim ligt in Nederland rond de 4%, maar bij veel organisaties ligt dit structureel hoger. Dat kan beter, vindt Dokter Jones. De bedrijfsarts is een belangrijke spil in de zorg rond ziekteverzuim. Jos Blaauwhof is zelf bedrijfsarts, hij zag de markt veranderen en het tekort aan bedrijfsartsen toenemen. “Het tekort aan bedrijfsartsen leidt tot langere wachttijden en vertraagt de aanpak van ziekteverzuim en een goede begeleiding van medewerkers. Tijd dus voor vernieuwende oplossingen om de zorg rondom verzuim te verbeteren.”

Taakdelegatie als ondersteuning van de bedrijfsarts
Dokter Jones biedt die vernieuwende aanpak met een team bedrijfsartsen en specialisten taakdelegatie. De specialist taakdelegatie gaat onder supervisie van de bedrijfsarts het gesprek aan met de medewerker. Met tijd en aandacht gaan zij samen op zoek naar de oorzaak van het verzuim. De arts stelt zijn advies op, indien nodig na een aanvullend gesprek met de medewerker.

Volgens  Blaauwhof leidt deze aanpak tot een beter en completer advies: “Als arts ken je tijdsdruk en kijk je vooral naar het medische aspect. Je verliest andere aspecten soms uit het oog, terwijl die zo belangrijk kunnen zijn voor het herstel. De specialist taakdelegatie kijkt met een bredere blik. Niet alleen naar de medische kant, maar ook de persoonlijke. Dat levert waardevolle informatie op. In onze aanpak beslist de bedrijfsarts altijd. Als ik een medewerker alsnog zelf wil zien, dan gebeurt dat ook.”

Kortere wachttijden
Dankzij deze samenwerking kan de bedrijfsarts meer medewerkers sneller helpen. De wachttijden op een consult worden drastisch verkort en verzuimende medewerkers komen sneller weer aan het werk. Dat helpt de medewerker én de werkgever.

Goede begeleiding terug naar de werkvloer
Snelle toegang tot de bedrijfsarts is cruciaal voor de begeleiding van verzuimende medewerkers. Maar ook de werkgever kan veel doen. Brenda Ackermans werkte jarenlang in de zorgsector en ontwikkelde een aanpak die het verzuim fors verlaagt.

“Onze aanpak heeft een technische en een persoonlijke kant. Enerzijds is een goed netwerk aan experts essentieel voor een goede begeleiding, net als een heldere werkwijze. Anderzijds is het heel belangrijk om als leidinggevende in gesprek te blijven met je medewerkers. Hoe beter die relatie, hoe hoger de kwaliteit van de gesprekken en hoe groter de kans dat je problemen kunt wegnemen – en de medewerker kunt helpen re-integreren.”

Dokter Jones begeleidt de medewerker en de leidinggevende daarom ook in het verzuimproces. De casemanagers verzuimbegeleiding helpen een plan op te stellen waar alle partijen vertrouwen in hebben. Want de oorzaak vaststellen is één ding. Maar een goed re-integratietraject is een onmisbare stap in de weg terug naar de werkvloer.

Over Dokter Jones
Dokter Jones is specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding. De organisatie bestaat uit een team van deskundige bedrijfsartsen, specialisten taakdelegatie en casemanagers verzuimbegeleiding, allen HBO+ opgeleid. Mensen met levenservaring en visie op verzuim, die bovendien zeer betrokken zijn bij de medewerker én het bedrijf. Zodat Dokter Jones kan leveren waar het om gaat: efficiënte zorg met aandacht.

Meer weten?
Neem contact op met Brenda Ackermans via 06-20 36 20 74 / b.ackermans@dokterjones.nl of Jos Blaauwhof 06-53 72 19 71 / j.blaauwhof@dokterjones.nl.

Samen bereiken we meer.

Dokter Jones is specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding. Onze bedrijfsartsen werken nooit alleen, maar samen met betrokken specialisten taakdelegatie en casemanagers verzuimbegeleiding. Zo bieden wij met ons team efficiënte zorg met aandacht. Voor het bedrijf, voor de medewerker én voor het re-integratietraject.

Weten hoe?

Aan de slag met Dokter Jones.

Klaar voor een goede en snelle aanpak bij verzuim?
Neem contact op met het team van Dokter Jones!

Hoe kunnen wij je helpen?