Dé specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding. Bel 085 040 2180 of mail

/ Nieuws

Blijf op de hoogte van ons nieuws.

specialist taakdelegatie

/Interview  |  10/11/2020

Brigitte Sluijk de nieuwe kracht in het team van Dokter Jones

Brede ervaring essentieel voor een specialist taakdelegatie

De specialist taakdelegatie neemt de bedrijfsarts werk uit handen en zorgt ervoor dat iedere medewerker goed en met aandacht wordt geholpen. Maar dat kan alleen wanneer je er blindelings op kunt vertrouwen dat de specialist taakdelegatie ook de kennis en vaardigheden in huis heeft die daarvoor nodig zijn. Daarom werkt Dokter Jones uitsluitend met mensen met een brede achtergrond. Zoals Brigitte Sluijk, onze nieuwe, zeer ervaren kracht!

 

Als specialist taakdelegatie moet je de bedrijfsarts goed kunnen ondersteunen, weten hoe je een medewerker prettig benadert, mogelijke oplossingen aandragen. Hoe kom jij aan die expertise?

“Vanuit mijn achtergrond ken ik de rollen van alle teamspelers. Ik heb gewerkt vanuit HR-perspectief, als casemanager verzuim, als verzuim- en reïntegratiespecialist. Ik weet waar werknemers, bedrijven én arbodiensten mee te maken krijgen bij verzuim. Dat is in mijn voordeel: ik begrijp ieders zorgen en kan snel schakelen tussen partijen.

Vaak wordt bij taakdelegatie gewerkt met weinig ervaren mensen. Ik merk zelf echter hoe belangrijk het is om alle facetten van het werkveld te kennen. Dokter Jones erkent dat. Dat maakt Dokter Jones voor mij een organisatie waarin ik pas.”

 

Is het verzuimbeleid bij verschillende organisaties in grote lijnen hetzelfde?

“Absoluut niet. Waar de ene organisatie vooral bezig is met het oplossen van het huidige verzuim, ziet de andere organisatie het als hoofdtaak om te sturen op duurzame inzetbaarheid. Ik ken beide situaties en kan meeschakelen.

Mijn focus is altijd dat de medewerker gezien wordt. Zo kan ik medewerkers begeleiden in hun zoektocht naar werk dat bij hen past, of dat nu tijdens hun verzuim of in het kader van verzuimpreventie is. Je moet met aandacht en zorg naar de medewerker kijken. Met oplossingsgerichte gesprekstechnieken help ik medewerkers weer grip te krijgen op hun eigen inzetbaarheid en regie.”

 

Wat houdt dat voor jou in, met aandacht en zorg naar de medewerker kijken?

“Het besef dat verzuim allerlei oorzaken kent. Gezondheid natuurlijk, maar ook vitaliteit, een goede werksfeer, een juiste balans privé. Hoe kan een werknemer functioneren op de manier die de organisatie vraagt?

Naast mijn HR-opleiding ben ik opgeleid als vitaliteitscoach. Daarbij richt je je op alle vlakken die de inzetbaarheid van medewerkers beïnvloeden. Van de fysieke fitheid van een medewerker tot leefstijlaspecten en mogelijke stressfactoren. Daarbij kun je denken aan financiële problemen, maar ook een te hoge werkdruk en minder regelmogelijkheden, een minder goede relatie met de leidinggevende, een mismatch van kennis en vaardigheden met de functie. Je leert echt verder te kijken dan het verzuim op zich.”

 

Wat kan een werkgever doen om ervoor te zorgen dat een werknemer goed blijft functioneren?

“Het is belangrijk om op tijd te signaleren wat er speelt. Wanneer je als werkgever en leidinggevende in een vroeg stadium aanhaakt, kun je nog op tijd bijspringen en mensen versterken in hun functioneren. Hopelijk kun je het verzuim zo voorkomen. Dus vraag standaard in functioneringsgesprekken hoe het met de werknemer gaat. En vraag dóór: hoe is het met je werkplezier, waarom past het huidige werk bij jou, wat is je balans werk/privé, zet je je kennis en vaardigheden goed in, hoe gaat het met je gezondheid en vitaliteit, etc.

In veel organisaties wordt die tijd niet genomen. In hectische organisaties wordt verzuim volgens de regels opgevolgd, maar dat is het wel. De leidinggevende doet wat hij/zij moet doen in heel korte contactmomenten en verder wordt het overgelaten aan de arbodienst om de medewerker op zo kort mogelijke termijn weer aan de slag te krijgen. Maar dan ben je brandjes aan het blussen, je werkt niet aan de duurzame inzetbaarheid van je mensen.”

 

Wat maakt dat je bij Dokter Jones als specialist taakdelegatie op je plek zit?

“Ik houd ervan autonoom te zijn in mijn werk. In een slagvaardige omgeving met korte lijnen kan dat. Ik kan bij Dokter Jones mijn kennis inbrengen, maar ook persoonlijk contact leggen met medewerkers. Dat geeft ruimte voor zorg met aandacht en een bredere blik op verzuim. En die werkwijze past bij mij.”

 

Dokter Jones staat voor een snelle en goede begeleiding bij verzuim. Met aandacht voor de medewerker én het bedrijf. Samen met een team aan specialisten zet Dokter Jones zich in voor efficiënte zorg met aandacht. Meer weten? Neem contact op!

Samen bereiken we meer.

Dokter Jones is specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding. Onze bedrijfsartsen werken nooit alleen, maar samen met betrokken specialisten taakdelegatie en casemanagers verzuimbegeleiding. Zo bieden wij met ons team efficiënte zorg met aandacht. Voor het bedrijf, voor de medewerker én voor het re-integratietraject.

Weten hoe?

Aan de slag met Dokter Jones.

Klaar voor een goede en snelle aanpak bij verzuim?
Neem contact op met het team van Dokter Jones!

Hoe kunnen wij je helpen?