Dé specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding. Bel 085 040 2180 of mail

/ Over ons > Certificering

Certificering

Dokter Jones hecht veel waarde aan klanttevredenheid en de kwaliteit van onze dienstverlening. Om dat te bereiken en te waarborgen hebben we verschillende certificaties en registraties.

ISO 9001 en Certificatieschema arbodiensten

Dokter Jones is gecertificeerd als arbodienst (vangnet) voor ISO 9001 en het Certificatieschema voor de Dienstverlening door Arbodiensten. De externe certificerende instantie is DNV. DNV is aangewezen door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor het certificeren van in- en externe arbodiensten.

De scope van onze certificering richt zich op de 5 kerntaken van een arbodienst, te weten:

  • Verzuimbegeleiding
  • Uitvoering en toetsing risico-inventarisatie en -evaluatie.
  • Spreekuur voor gezondheidskundige vraagstukken (preventief spreekuur)
  • Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek
  • Aanstellingskeuringen

Persoons-
certificatie
arbo-
kerndeskundige

Onze arbokerndeskundigen (Hogere Veiligheidskunde, Arbeidshygiënist en de Arbeids- & Organisatiedeskundige) hebben allen een persoonscertificaat van Hobeon. Dit is een verplichting vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op basis van het Arbeidsomstandighedenbesluit.

De arbokerndeskundige geeft met dit certificaat aan over voldoende deskundigheid en ervaring op zijn/haar vakgebied te beschikken. De certificering legitimeert om (onder andere) de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op de arbeidsomstandigheden te toetsen en daarover te adviseren, waartoe bedrijven wettelijk zijn verplicht.

BIG-register

Al onze artsen zijn geregistreerd in het BIG-register. Dit betekent dat de arts (zorgverlener) voldoet aan de wettelijke eisen (zoals het hebben van het juiste diploma) om de beschermde beroepstitel te mogen gebruiken en zelfstandig in het beroep te mogen werken.

Registratie bedrijfsartsen

Dokter Jones heeft verschillende bedrijfsartsen in dienst. Bedrijfsarts is een wettelijk beschermde titel voor sociaal geneeskundige specialisten die na hun artsexamen een vierjarige medische specialisatie hebben gevolgd. Daarna moeten ze zich elke vijf jaar opnieuw registreren door te voldoen aan verplichtingen in nascholing, visitatie en kwaliteitsborging.

Bedrijfsartsen zijn in het BIG-register opgenomen als arts met specialisme arbeid en gezondheid – bedrijfsgeneeskunde.

Specialisten taakdelegatie

Dokter Jones heeft een aantal gecertificeerde specialisten taakdelegatie; die ofwel geregistreerd staan bij de NVPOB (Nederlandse Vereniging voor Praktijkondersteuner Bedrijfsarts) of in het register Specialistisch casemanagement.

De specialisten taakdelegatie van Dokter Jones werken uiteraard altijd onder de verantwoordelijkheid van de bedrijfsarts. De afspraken die gelden tussen de specialist taakdelegatie en de bedrijfsarts worden jaarlijks vastgelegd in een Taakdelegatie-overeenkomst en deze zijn conform de gestelde voorwaarden vanuit het verenigingsstandpunt Taakdelegatie van de NVAB (2020).

NEN 7510

Dokter Jones werkt conform de richtlijnen van de NEN 7510. De norm NEN 7510 (afgeleide van ISO 27001) is toegesneden op informatiebeveiliging binnen de gezondheidszorg. Hieronder wordt verstaan het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van alle informatie ten behoeve van verantwoorde zorg voor cliënten. We hebben als voornemen om ons ook te laten certificeren conform deze norm.

Samen bereiken we meer.

Dokter Jones is specialist in taakdelegatie en verzuimbegeleiding. Onze bedrijfsartsen werken nooit alleen, maar samen met betrokken specialisten taakdelegatie en casemanagers verzuimbegeleiding. Zo bieden wij met ons team efficiënte zorg met aandacht. Voor het bedrijf, voor de medewerker én voor het re-integratietraject.

Weten hoe?

Aan de slag met Dokter Jones.

Klaar voor een goede en snelle aanpak bij verzuim?
Neem contact op met het team van Dokter Jones!

Hoe kunnen wij je helpen?